De kracht van video

Kun je het nog herinneren: de crash van het tweede vliegtuig in de Twin Towers, de knal van de vuurwerkexplosie in Enschede, die koe die een bommetje in het zwembad deed en de eerste stap van de man op de maan? Allemaal legendarische video-opnames die direct associaties oproepen. Zou een foto in de krant van deze gebeurtenis ook zo’n impact op je gemaakt hebben?

Bewegende beelden met geluid maken 1000 keer meer indruk dan een foto met onderschrift. De combinatie van beeld en geluid zorgt voor de kracht van video.

Televisie

Televisie in Nederland bestaat inmiddels 60 jaar, commerciële televisie bestaat pas 20 jaar. Sindsdien zijn gesponsorde programma’s zoals "de klok wordt mede mogelijk gemaakt door..." gebruikelijk geworden en geaccepteerd. Commerciële videotoepassingen zijn hiermee definitief doorgebroken. Die doorbraak zorgde voor uitbreiding van de marketing industrie van Nederland.

Big Brother

Eén van de meest controversiële programma's uit de commerciële televisiegeschiedenis is Big Brother uit 1999.
Naast sponsoring, tv-reclame en merchandising genereerde Big Brother bovendien inkomsten uit de exploitatie van de website. In die tijd de eerste en meest bezochte website met online video van ons land.

Big Brother was twee keer per dag op televisie te zien met een zogenoemde "samenvatting" en online kon je ieder moment van de dag in het huis meekijken. Het eerste crossmediale platform was geboren.

YouTube

De komst van YouTube in februari 2005 heeft gezorgd voor een compleet nieuw video-tijdperk. In december van dat jaar werden al 8 miljoen video’s per dag bekeken. 5 jaar later zijn dit er 2 miljard per dag!
Het grootste videokanaal ter wereld heeft aangetoond dat Internet het 1 op 1 transportmiddel is van beeld en geluid. De gebruiker heeft rechtstreeks toegang tot video zonder tussenkomst van televisie-stations, kabelmaatschappijen, betaalzenders, etc...
Zo van het internet op het computerscherm, de smartphone, tablet of smart TV.

Online video

Wij hebben ruim 25 jaar ervaring in commerciële videoproducties.
Voor radio, TV en natuurlijk het Internet. Speciaal voor Internet is het unieke platform Online Personalities bedacht. Op Internet komen alle aspecten van het leven samen in een nieuwe vorm, dus ook nieuwe videotoepassingen. Zoals winkelen, ontspannen, zaken doen, (ook) televisie en films kijken, spelletjes en sociale media natuurlijk.
Voor al deze online zaken hebben we vele commerciële video-producten ontwikkeld.