YouTube marketing

YouTube Promoted Video is een online "search tool" waarmee je video's over je product of bedrijf kunt promoten. Indien er in YouTube gezocht wordt op woorden die in de "tags" en de omschrijving voorkomen van de video van jouw product of bedrijf kom je  boven in de zoekresultaten terecht. Daardoor word je dus sneller gevonden en meer bekeken. 

Onze online marketing specialisten kunnen een campagne voor je opzetten waarin je zelf bepaalt wat het resultaat gaat worden, gekoppeld aan de investering die je wilt gaan doen. Door de juiste combinatie van "tags", omschrijving, de url doorklikratio en de uitgekiende video creëren we de perfecte online advertentie om jouw product of bedrijf in de spotlight te zetten.

Kostenstructuur voor YouTube Promoted Video

Het succes van een YouTube campagne wordt bepaald door de juiste afstelling van het YouTube veilingsysteem. Onze online marketingspecialisten zijn dagelijks bezig om de afstelling tussen zoekwoorden, het dagtarief en de kosten per keer dat de video gestart wordt zo optimaal mogelijk te maken.

Het YouTube veilingsysteem werkt met een maximaal dagtarief, zodat je vooraf weet wat de kosten zijn. Dat dagtarief wordt gespendeerd aan het aantal keren dat de video gestart wordt. Het houdt in dat je pas gaat betalen nadat er op de startknop is gedrukt.

Het veilingsysteem werkt als volgt: als jouw concurrenten een lager bedrag, per keer dat de video wordt bekeken, hebben ingesteld komt jouw video bovenaan te staan in de zoekresultaten. Er wordt in dat geval ook afgerekend op het lagere bedrag (+ €0,01), waardoor je langer met je dagbudget doet. Echter, als jij een lager bedrag dan je concurrent hebt ingesteld zul je wel worden weergegeven in de zoekresultaten, maar niet bovenaan (positie onbekend). Bij het starten van je video word je afgerekend op het door jou ingestelde bedrag per keer dat de video gestart wordt. Je komt over de looptijd van je campagne gerekend nooit boven je gemiddelde dagbudget uit. Je weet dus waar je aan toe bent!

Wij rekenen - voor het instellen en opstarten van de campagne - een eenmalig bedrag. Voor het dagelijks onderhoud, zo lang de campagne loopt, worden kosten per maand in rekening gebracht. Kosten op aanvraag.

Google marketing

Google AdWords is een online "search tool" waarmee je een url - link naar je webpagina - van je bedrijf of product kunt promoten.

Ons gaat het er om dat we pagina's promoten waarop video te zien is, om zo het verschil te kunnen maken met je concurrent. Voor de rest werkt het veilingsysteem zoals bij YouTube marketing is omschreven. Google is echter vele malen groter en omvangrijker, waardoor de financiële inzet op dit moment ook veel hoger is. Informeer naar de kosten.